Мертезакер иска да запази наследството на Венгер в Арсенал


Н. Гавазов

Мертезакер иска да запази наследството на Венгер в Арсенал

Главата на академията на Арсенал Пер Мертезакер заяви, че иска да запази наследството на Арсен Венгер в клуба.

Напоследък има все по-малко следи от ерата на Венгер на "Емирейтс": клубът напълно обнови управленската си структура, играчите се промениха, Унай Емери изповядва различен стил на игра.

При сегашните условия Мертезакер се чувства като носител на славните традиции от миналото, надявайки се да ги задържи в клуба чрез работа с младежите.

"Просто искам да запазя наследството му (Венгер) и да му благодаря за всичко, което направи за мен и за клуба. Искам този клуб да направи истински пробив по отношение на трофеите, както очакваме.

Искам отново да съответстваме на моето ниво. Това е, към което се стремя. Арсен създаде такива очаквания в този клуб, той създаде профила на този клуб.

Лично аз израснах в напълно различни условия, в малък град в Германия. Сега съм в Лондон и се грижа за 180 момчета, които си мислят, че са този един процент, които могат да играят на професионално ниво. Трябва да се справям с това всеки ден. Как се справям? Останете верен на себе си и никога не лъжа.

Казвам им, че те могат да станат само този един процент. Защото всички мислят, че са този един процент. Агентите и родителите им мислят така", заяви Мертезакер.

Преди няколко дни немецът сподели, че футболистите са подвели Венгер, когато французинът бе мениджър на отбора:   "Венгер винаги е бил този мениджър, чиято вяра в качеството на отбора му бе непоклатима, като скала. Той бе много търпелив, не губеше самообладание по време на поражението. Той бе  отдаден на своите убеждения и на играчите си, колкото и силен да духа вятърът. Това бе най-голямата му сила. Венгер се доверяваше  на играчите, които имаше. Никога не съм срещал наставник, който вярва в способностите на своя отбор повече от Венгер. И ние като играчи трябва да се запитаме: "Направихме ли всичко, за да оправдаем доверието му? Спазихме ли всички инструкции? Бяхме ли обединени? Научихме ли  се от грешките си?". Не. Подведохме го".

  Сподели
240