Колимор: Рашфорд рискува да повтори съдбата на Уолкът


Н. Гавазов

Колимор: Рашфорд рискува да повтори съдбата на Уолкът

Бившият играч на националния отбор на Англия Стан Колимор посъветва Маркус Рашфорд от Манчестър Юнайтед бързо да вземе решение за предпочитаната от него позиция, за да не повтори пътя на  Тио Уолкът.

В последно време Рашфорд успя да се изпробва както като централен нападател, така и в качеството си на крило.

Съвсем естествено е да възникнат дискусии между експерти и фенове по темата, докато 21-годишният играч мълчи по този въпрос и както изглежда, все още не може да направи избор.

Колимор вижда в тази несигурност риск за Рашфорд да повтори съдбата на 30-годишния Уолкот, който е пример за играч, който така и не успя напълно  да разкрие огромния си потенциал.

"Ако Рашфорд не е достатъчно бдителен, рано или късно той ще се превърне в съвременния Тио Уолкът. Някой, в който не се вижда чисто крило или явен девети номер, но който се смята за лош майстор.

Ако той е готов да играе навсякъде, ако трябва редовно да играе за отбора на Англия, тогава това е неговият избор.

Но ако това продължи през следващите пет или 10 години, тогава, опасявам се, това може да има отрицателен ефект върху кариерата му.

Ще бъде възможно да се прости на Оле Гунар Солскер, ако той си помисли: "Е, този човек няма самочувствието да се обяви за "деветка"  в отбора на Англия, така че защо да го използвам в тази роля в може би най-големия клуб на света? По-добре е да купя готов голмайстор, отколкото да  използвам някой, който не се е определил и не знае какво иска", заяви Колимор.

  Сподели
186