Шиърър: Солскяер предприе голям риск


Н. Гавазов

Шиърър: Солскяер предприе голям риск

Бившият голмайстор на Нюкасъл  и Англия Алън Шиърър вярва, че мениджърът  на Манчестър Юнайтед  Оле Гунар Солскяер е поел  огромен риск, като не е закупил играч, който да замени нападателя Ромелу Лукаку.

Миналото лято Солскяер продаде Лукаку на Интер за 73 милиона паунда и в атаката реши да заложи на талантливата младеж.

В лицето на Ромелу "червените дяволи" загубиха играч, който вкара 42 гола в 96 мача за два сезона, така че Шиърър е учуден  защо Солскяер не е получи още един нападател.

"Това може да стане голям проблем за Юнайтед, тъй като те поеха огромен риск, оставяйки без замяна на Лукаку.

Започването на сезона само с Маркус (Рашфорд), (Антъни) Марсиал  и Мейсън Гринууд е много рисковано и огромна тежест ще падне върху плещите на тази тройка  в тази много дълга кампания.

Ако говорим за Маркус, тогава имам чувството, че той се чувства по-уверено да атакува от левия фланг. Там няма нужда да играе много, заставайки с гръб към вратата.

Не поставям под съмнение неговия отличен талант, но не го считам за роден голмайстор. Понякога забравяме, че той е само на 21, така че времето е на негова страна.

Не мисля, че думите на старши- треньора  на английския национален отбор ще му навредят много. Не сме чували нищо от самия Маркус за това  къде  той предпочита да играе и аз  никога не съм говорил с него за това.

Но Гарет (Саутгейт) вероятно никога няма да тръгне да разказва, ако Маркус му каже, че се вижда именно като централен нападател", заяви Шиърър.

  Сподели
196