Оуен смята, че Юнайтед и Ливърпул имат еднакви по сила състави


Н. Гавазов

Оуен смята, че Юнайтед и Ливърпул имат еднакви по сила състави

Бившият нападател на националния отбор на Англия Майкъл Оуен смята, че бившите му клубове Манчестър Юнайтед и Ливърпул имат приблизително еднакви по сила състави.

Юнайтед и Ливърпул не бяха конкуренти през миналия сезон и е малко вероятно да бъдат в този - след четири кръга "червените дяволи" вече са на седем точки зад колектива на Юрген Клоп, който показва безпощаден футбол.

Според Оуен,  Оле Гунар Солскяер има прилична селекция от играчите, която е в състояние да се бори  с Ливърпул, така че всичко зависи от треньорската работа

"Не много хора можеха да си представят дълбочината на упадъка на Манчестър Юнайтед, откакто Сър Алекс Фъргюсън се пенсионира.

През този период те взеха някои трофеи, които леко изгладиха ъглите, но като цяло те бяха сянка на самите себе си от предишните  времена.

Изобщо не мисля, че всичките им играчи са толкова лоши. Ако погледнете например Ливърпул, нима играчите  на Юнайтед са далеч зад тях? Не мисля така.

Но е истина, че играчите на Ливърпул имат по-добро разбиране, обиграност в екип и увереност, това да.

Онзи ден разговарях с Джон Барнс за това и той каза, че не вижда разлика в силата на техните състави. Манчестър Юнайтед има отлична селекция от играчи - просто мениджърът не получава същата възвръщаемост от своя отбор както Пеп Гуардиола или Юрген Клоп от своите собствени.

Ще бъде интересно да видим дали това ще се получи при Оле с времето", заяви Оуен.

  Сподели
355