Сър Алекс призна: Рууни иска да си тръгне (видео)


Н. Гавазов

Сър Алекс призна: Рууни иска да си тръгне (видео)

Сър Алекс Фъргюсън разкри, че нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни му е казал, че „твърдо" няма да подпише нов договор и иска да си тръгне. Както е известно, до края на договора на голмайстора на „червените дяволи" остават 18 месеца и слухове, че Рууни отказва да подпише се появиха още в края на миналия сезон, а в неделя Mirror съобщи, че 24 годишния футболист ще бъде продаден през зимния трансферен прозорец.

Както се очакваше, на днешната пресконференция преди утрешния мач с Бурсаспор в Шампионска лига, Сър Алекс потвърди новината, че Уейн иска да си тръгне и отказва да подпише нов договор с клуба.

„Изпълнителният директор Дейвид Гил имаше предварителен разговор с неговия агент в края на миналия сезон и двамата се разбраха след края на Световното първенство да го продължат. По-късно ми се обади и каза: „Имам лоши новини за вас". Изпаднахме в шок, защото му се обадил агента на Рууни, който му казал, че няма да подпишат новия договор", заяви на пресконференцията Сър Алекс.

„Не можех да повярвам какво се случва, тъй като в по-ранни разговори през март, той заяви, че иска да остане тук и тук да завърши своята кариера. Той беше заявил, че се чувства щастлив на „Олд Трафорд" и аз бях много разочарован от новата му позиция. Срещнах се с него веднага и той ми даде да разбера, че наистина иска да напусне", продължава шотландския специалист.

„Обсъдихме цялата ситуация и аз му казах: „Единственото нещо, което искам от теб Уейн е да почитаме и уважаваме позицията на клуба, което традиция и да се държим като професионалисти. Не сме говорили за пари, което означава, че не парите са проблем. Аз знам, че Дейвид е готов да му предложи договор, който трудно ще получи на друго място. Аз наистина не мога да ви отговоря на въпроса защо той прави това нещо", допълни Сър Алекс.

„Преди всичко искам да ви кажа, че никога не съм имал спор с Уейн и той наистина бе контузен. Разговарях с него преди мача със Съндърланд и го оставих на пейката, за да се възстанови напълно и той имаше нужда от тази десетдневна почивка, за да е готов за мача с Англия. Надеждата ми бе, че той ще възстанови формата си и ще заиграе както миналата година. След срещата на „Уембли" той се върна с контузия. Изпратихме го за сканиране и установихме, че има лека травма на глезена - нищо сериозно, но беше необходимо лечение и той получи това лечение", завършва Сър Фъргюсън.

Видео: Тук

  Сподели
104