Кристъл Палас с победа в Манчестър


И. Ангелов

Кристъл Палас с победа в Манчестър

Манчестър Юнайтед прие Кристъл Палас в срещата от третия кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Олд Трафорд" допуснаха лек гол и прекараха цял двубой в преследване на изравняване. След редица положения и пропусната дузпа от Маркъс Рашфорд се стигна до последната минута, когато Даниел Джеймс вкара, но и Патрик Ван Анхолт реализира в добавеното време за 2:1 за гостите.

В първата част Палас реализира гола си в 32-ата минута, когато Джефри Шлуп надскочи Линдельоф при балонна топка, изведе Джордан Аю сам срещу Де Хеа и това бе 1:0.

След гола гостите се прибраха в защита и Юнайтед редеше положенията пред вратата на противника. В 69-ата минута МакТоминей спечели дузпа срещу Миливойевич и Маркъс Рашфорд застана зад бялата точка. Тук обаче той стреля мощно в лявата греда и пропусна първа дузпа в кариерата си.

В 82-ата минута Рашфорд бе повален в полето, но след проверка на ВАР ситуацията бе подмината. В 89-ата минута обаче Погба отне топката в средата и след няколко бързи подавания между Дан Джеймс и Рашфорд, Джеймс стреля фалцово в ъгъла на вратата за 1:1.

В последвалите няколко минути Антони Марсиал изглежда се контузи, а в добавеното време Патрик ван Анхолт вкара нов гол при единствената атака на Палас в това полувреме - 2:1.

  Сподели
401