Лампард: Можем и без някой като Дрогба


И. Ангелов

Лампард: Можем и без някой като Дрогба

Челси вкара най-малко голове от съперниците си в Топ 6 на Висшата лига през последните два сезона, а това лято клубът загуби и основния си нападател Еден Азар. Мениджърът Франк Лампард коментира, че головете могат да се окажат проблем за неговия отбор, но той ще разчита на своите млади таланти.

"Вижте Ливърпул. Техните трима в атака вкараха над 60 гола миналия сезон. Но всеки отбор има своя идентичност и няма един начин да вкараш или да победиш. Трябва да вкарваме от различни зони на терена и това е ясно. В този момент ни трябват голове. Това е работа за състава. Трябва да ги намерим в отбора. 

"Зная статистиката и за колко голове допринесе Еден Азар. Не само вкарани, но и асистенции. Трябва да компенсираме това със здрава работа. Това означава да видим има ли как да вземем голове от други позиции на терена. 

"Дали можем да сме по-клинични в атака? Това е предизвикателството за нападателите и атакуващите играчи. Дали те ще донесат голове? Съгласен съм, че в топ отборите в лигата има играчи, които вкарват регулярно. Такива играчи печелят равностойни мачове. 

"Ще е трудно. Ние имаме играчи по фланговете и определено атакуващите играчи като Маунт и Баркли имат качества. Рубен също показва качества. Аз ще изисквам от тези играчи да вкарват. Головете са важни за модерния полузащитник и те трябва да опитат да стигнат поне двуцифрена статистика. Аз вярвам, че Тами, Оли и Мичи ще вкарват. 

"Не трябва да ги гледаме и да мислим 'ще ми се да имахме Дрогба'. Не, това е 2019 г. Трябва да опитаме и да вкараме голове и да преодолеем проблемите."

  Сподели
648