Клоп иска предишния трансферен прозорец


Н. Гавазов

Клоп иска предишния трансферен прозорец

Юрген Клоп от Ливърпул се присъедини към мениджъртите, призоваващи за възстановяване на старите условия на летния трансферен прозорец.

По-рано през седмицата наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино се оплака, че представителите на Висшата лига са в неизгодна позиция спрямо европейските клубове поради ранното затваряне на летния трансферен прозорец.

Клоп също така мисли и иска прозорецът за трансфери  да се затвори за всички едновременно - с началото на сезона или в края на лятото, ако европейските лиги не са готови да последват примера на Висшата лига.

"Не ме интересува кога затваря. Основното е всеки да го прави едновременно. Първоначално точно така бе замислено. Казаха, че е необходимо да затворят прозореца преди началото на сезона. Това е добра идея, но само Англия го направи. И в това няма никакъв смисъл.

Може ли някой да обясни какви са предимствата за Висшата лига? Лично нашият клуб няма проблеми, но други отбори имат ключови играчи, които все още са на пазара и всичко може да се случи.

Искаш отборът ти  да бъде сплотен и да мислите за бъдещето, но това не е възможно, когато вратата все още е отворена. Не разбирам защо това решение все още не е преразгледано. Това бе добра идея, но тя не даде резултат", заяви Клоп.

  Сподели
447