Гигс: Джеймс не е симулант


Н. Гавазов

Гигс: Джеймс не е симулант

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс защити крилото на "червените дяволи" Даниел Джеймс, който бе обвинен в склонност към симулации.

21-годишният Джеймс се отчете със зрелищната си поява като резерва в мача от първия кръг на Висшата лига срещу Челси, което му спечели място в стартовия състав за пътуването до Улвърхемптън.

В средата на първото полувреме на мача на "Молиню" възпитаникът на Гигс в националния отбор на Уелс  получи жълт картон от рефера Джонатан Мос за симулация след контакт с Жоао Моутиньо, като това бе втора такава проява на младежа за последните два двубоя. Райън обаче побърза да защити  Даниел.

"Дан често е бит. Когато очаквате да бъдете ударен, понякога може да изглежда като гмуркане. Като се има предвид скоростта му, може да изглежда още по-лошо. Често се сблъсква с това и реферите трябва да го защитават. Не се притеснявам за него.

Мисля, че той добре игра срещу "вълците". Той бе леко критикуван, но мисля, че добави по време на мача. Показа добра работна етика на толкова трудно място", заяви Гигс.

  Сподели
446