Победата над Саутхемптън убеждава Клоп, че отборът може да стане шампион


Н. Гавазов

Победата над Саутхемптън убеждава Клоп, че отборът може да стане шампион

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп вижда в победата над Саутхемптън доказателство за това, че отборът му е в състояние да спечели Висшата лига през този сезон.

Хората на Клоп се отправиха към южния бряг на Англия по-малко от три дни след физически и емоционално изтощителния мач за европейската Суперкупата срещу Челси. "Червените" имаха нужда от повече от 120 минути за да спечелят трофея, а в добавка трябваше да пътуват до Истанбул повече от 4 часа.

В същото време Адриан излезе на терена  на "Сейнт Мери" под обезболяващи заради травма на глезена, а Джеймс Милнър изигра по-голямата част от мача с превързана глава.

Готовността на играчите да не щадят себе си напомня на Клоп за отминали времена, но в същото време вдъхва увереност, че Ливърпул отново ще се бори за най-високите награди.

"Ако трябва да съм честен, ние обичаме да сме старомодни. В миналото не всичко бе по-добро, но няколко неща бяха много добри. Харесвам настройката на момчетата - няма съмнение, че Адриан искаше да играе, ако имаше поне някаква възможност. Мили също ми напомни на това старомодно отношение, което наистина харесвам.

Не сме изненадани, че спечелихме Суперкупата, но все още не сме свикнали с такива неща, така че винаги малко се безпокои  от реакцията. Наистина ми хареса реакцията ни. Дойдохме тук и се бихме, сякаш това бяха последните три точки във Висшата лига.

Това е отношението, което ни позволи да стигнем до финалите и ние трябва да го запазим", заяви Клоп.

  Сподели
661