Юнайтед е готов да плати на Рохо за раздяла с играча


Н. Гавазов

Юнайтед е готов да плати на Рохо за раздяла с играча

Манчестър Юнайтед е готов да плати на защитника Маркос Рохо, само за да напусне той  "Олд Трафорд".

С идването на Хари Магуайър в отбора на Оле Гунар Солскяер се формира значителен излишък от централни защитници. Освен новото попълнение от Лестър, наставникът на "червените дяволи“  има на разположение на тази позиция и Фил Джоунс, Крис Смолинг, Виктор Линдельоф, Ерик Бейли и Рохо.  

Според британски източници, Солскяер е дал ясно да се разбере, че Маркос е излишен за него и няма да може да разчита на игрова практика в Юнайтед.

Маркос обаче все още има още две години по договор, подписан през март 2018 г. със заплата от 130 хиляди паунда седмично и до момента  "червените дяволи“ не успяха да намерят купувач, който да се съгласи да плати необходимите 20 милиона паунда и да поеме заплатата на  29-годишния аржентинец.

Остатъчната стойност от  договора на Рохо е 13.5 милиона британски лири, а Юнайтед е на път да плати значителен дял от тази сума, ако Маркос премине в друг клуб.

Съобщава се, че "дяволите" се надяват да преговарят с Роджо през следващата седмица. Самият Маркос вече търси убежище в Испания или Италия. Фенербахче също се интересува от услугите на защитника.

  Сподели
418