Глен Джонсън е убеден, че Челси ще завърши в топ 4


Н. Гавазов

Глен Джонсън е убеден, че Челси ще завърши в топ 4

Бившият защитник на националния отбор на Англия Глен Джонсън е уверен, че Челси ще може да завърши в топ 4 във Висшата лига през този сезон.

Челси започна новия сезон с неопитния специалист Франк Лампард, освен това клубът работи в  условията на трансферен бан, а в първия кръг претърпя тежка загуба с 4:0 от Манчестър Юнайтед.

Всичко това накара някои експерти да предположат, че "сините" няма да могат да се справят с високите изисквания и ще завършат кампанията си извън топ 4, а някои предположиха, че лондончани дори могат да изпаднат от Голямата шестица.

Джонсън, който обаче игра рамо до рамо с Лампард за Челси и отбора на Англия смята, че в мача за европейската Суперкупа срещу Ливърпул "сините" забележимо са добавили по отношение на поражението на "Олд Трафорд"  и това позволява на Глен да предположи, че сезонът ще е успешен за Франк.

"Това беше тежък старт за стария ми приятел Франк Лампард в Челси, но мисля, че голямото   поражение на "Олд Трафорд“ може да бъде събуждащият сигнал, който им е необходим, за да осъзнаят мащаба на своята задача.

Въпреки, че не постигнаха желания резултат, в мача за европейската Суперкупа срещу Ливърпул те играха много по-добре.

Не мисля, че Франк ще бъде прекалено строг с отбора, защото знае, че не може да развали отношенията си с играчите и трябва да ги накара да покажат най-добрата си игра.

Сигурен съм, че в дългосрочен план той ще успее да поправи всичко. Той има силен характер и все още смятам, че през този сезон те ще успеят да завършат в топ 4. Това би било невероятно постижение за тях", заяви Джонсън.

  Сподели
378