Тотнъм се доказа срещу Ман Сити


И. Ангелов

Тотнъм се доказа срещу Ман Сити

Манчестър Сити прие Тотнъм в съботния суперсблъсък от втория кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" домакините повеждаха на два пъти, но на два пъти Тотнъм се върна в срещата до крайното 2:2. 

Сити започна много добре и само след 20 минути Де Брюйне намери перфектно главата на Стърлинг в наказателното поле за 1:0. Почти веднага в 23-ата минута Ерик Ламела изравни, когато стреля от дистанция през лошо пласирания Едерсон за 1:1.

В 35-ата минута "гражданите" отново поведоха, отново след асистенция от Де Брюйне, който този път изработи гол на Серхио Агуеро за 2:1. 

След почивката в 56-ата минута се появи Лукас Моура за Тотнъм при един корнер. Ламела центрира именно за резервата и след секунди на терена Моура изравни с глава за 2:2.

В 67-ата минута Агуеро бе заменен от Жезус, като аржентинецът и Пеп Гуардиола размениха остри реплики при напускането на титулярния нападател. До края Сити бе по-силния на терена, но не стигна до гол. В 93-ата минута при един корнер топката достигна до Жезус, който вкара за 3:2, но голът бе отменен след ВАР разглеждане на ситуацията.

  Сподели
517