Шок: Рууни напуска Юнайтед


Н. Гавазов

Шок: Рууни напуска Юнайтед

Daily Mirror в свой сутрешен материал прави сензационното изявление, че Уейн Рууни ще напусне Манчестър Юнайтед още в следващия трансферен прозорец. Решение да напусне „Олд Трафорд" 24 годишния англичанин взел след поредния спор с мениджъра си Сър Алекс Фургюсън. Официалните лица нееднократно са направили опит да ги помирят, но конфликта се е задълбочил и да се промени нещо в отношенията между двамата било невъзможно.

Източник вътре в клуба съобщава, че отношенията се влошили след скандала с любовните похождения на звездата. Тази история вече струваше на Рууни 7 милионния договор с Coca-Cola, а в същото време суровия шотландец му заявил, че с недопустимите си действия Уейн е сложил петно върху най-знаменития клуб в света.

"Рууни е един от малкото играчи, които могат да се осмелят да се изправят срещу Сър Алекс. Винаги е имало взаимно уважение помежду им, но от два месеца това е изчезнало и по всичко личи, че враждебността няма да си отиде", заяви източника.

След скандала Сър Алекс не включи своя играч в заявката за мача с бившия му клуб Евертън, обосновавайки се, че иска да предпази Рууни от провокациите на феновете на „карамелите", но за всички стана ясно, че мениджъра го прави с възпитателна цел.

По-късно Сър Фъргюсън не един път е разговарял с Уейн за това, че играе зле и го отстрани от игра за 3 седмици, а освен това го посъветвал да се откаже временно от националния отбор на Англия, оправдавайки се с травма, която шотландецът обяви в пресата.

Рууни обаче игра 90 минути за „Трите лъва" в евроквалификацията срещу Черна гора и това разярило Сър Алекс, а на всичкото отгоре звездата заяви, че той не страда от никаква травма и не разбира защо мениджъра му говори по този начин.

След завръщане от националния отбор, двамата практически не общуват и в съботния мач срещу УБА Рууни отново остана на пейката и влезе в игра 18 минути преди края на мача. Освен това футболиста даде да се разбере, че той все още няма намерение да подпише нов договор с клуба и в момента всички преговори за това са прекратени.

Изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Хил, отчаян да помири двамата е започнал да подготвя най-гръмкия трансфер в клуба от времето на Бекъм и Роналдо. Според слуховете, Юнайтед ще се раздели със звездата си срещу 50 милиона паунда.

Според Daily Mirror, интерес от раздяла с Рууни има и самия клуб. След като според последни данни Юнайтед е на загуба от 83,4 милиона паунда за миналата година, исканията на играча в новия договор заплатата му да бъде увеличена до 200 000 паунда на седмица е просто неприемливо.

В свои изказвания Рууни не един път е изявявал желанието си да играе зад граница. Съответно Реал и Барселона винаги са имали желание да привлекат играча, ако той реши да напусне Юнайтед. Да го приютят имат намерение също така Челси и Манчестър Сити.

При възможен преход в лагера на „гражданите" ще станем свидетели на истинска революция в Манчестър. Очевидно тогава Рууни ще оформи нападателен тандем с бившия играч на „червените дяволи" Карлос Тевес, което ще превърне Сити в страшна сила, за сметка на Юнаайтед, който се представя колебливо на трансферния пазар, а в същото време е пред раздяла с някои от възрастните си лидери.

 

  Сподели
97