Сити изкушавал Магуайър преди трансфера му в Юнайтед


Н. Гавазов

Сити изкушавал Магуайър преди трансфера му в Юнайтед

Защитникът Хари Магуайър преди да се присъедини към Манчестър Юнайтед е отхвърлил оферта  на Манчестър Сити за договор със заплата от 278 000 паунда на седмица.

Напомняме, че по-рано през това лято Юнайтед направи Магуайър най-скъпият защитник в света, като плати на Лестър 80 милиона паунда обезщетение.

От  услугите на 26-годишния играч от  националния отбор на Англия се интересуваше и Сити, който се нуждаеше от замяна на капитана Венсан Компани, който напусна клуба.

Според Daily Star, представителите на Магуайър са провели  няколко срещи с "гражданите“, а след това шампионите на Висшата лига са представили своите условия на Хари - петгодишен договор на стойност 70 милиона паунда.

Така англичанинът е получил възможността да стане не само най-скъпият, но и най-заплатеният защитник в света. Магуайър обаче твърдо е имал намерение да играе за другия клуб от Манчестър и без колебание е отказал на "гражданите".

Веднага след като Юнайтед съгласува с Лестър стойността на трансфера, Магуайър се отправи към "Олд Трафорд", където сега получава по 190 хиляди паунда на седмица - почти една трета по-малко, отколкото можеше  да взима в Сити.

  Сподели
415