Шмайхел: Магуайър е създаден за Юнайтед


Н. Гавазов

Шмайхел: Магуайър е създаден за Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел смята, че защитникът Хари Магуайър е създаден за "червените дяволи".

Това лято Юнайтед похарчи 80 милиона паунда за привличането на Магуайър от Лестър, а Хари направи страхотен дебют за новия си клуб, като допринесе за победата с 4: 0 над Челси и стана играч на мача.

Според Шмайхел-старши,  Юнайтед е направил  страхотна покупка. Датчанинът много добре е запознат с възможностите на Хари, тъй като следи отблизо Лестър, където играе  синът му Каспер.

"Трябва да кажа, че когато видях Хари Магуайър в първия му мач за Лестър, той веднага ме заинтригува. Няколко мача по-късно вече си помислих: "Този човек е създаден за Манчестър Юнайтед. Няма какво да го уплаши или обърка".

Всички ще се съгласят, че на Световното първенство, където проведе  всички мачове, той се държеше стабилно и бе един от най-добрите играчи в отбора на Англия.

Освен това той е невероятно добър в придвижването на топката напред. Или го имате, или не и много малко защитници имат това качество.

За някои хора той изглежда малко тромав, но аз свикнах с него и изучих навиците му. Мисля, че той ще бъде много добър в Юнайтед.

Той ще даде надеждност на защитата. Много е спокоен и хладнокръвен. Невъзможно е да го извадиш от релси.

Всички големи клубове се опитаха да го вземат. През цялото лято бях сигурен, че ще си тръгне, като се има предвид сумата пари, назована за него", заяви  Шмайхел пред Daily Mirror.

  Сподели
437