Тотнъм се поправи срещу Астън Вила


И. Ангелов

Тотнъм се поправи срещу Астън Вила

Тотнъм прие Астън Вила в срещата от първия кръг на английската Висша лига за двата отбора. Днес на "Тотнъм Хотспър" стейдиъм Маурисио Почетино излезе с трима опорни полузащитника, които лишиха тима от атакуващ потенциал, като след допускането на попадение той се поправи и след близо 30 ситуации домакините обърнаха до 3:1.

Още в 9-ата минута Тайрон Мингс успя да изведе МакГин в полето на домакините и Лорис допусна гол за 1:0. До почивката Кейн се доближи до гол, но липсата на плеймейкъри не помогна на шпорите.

В 65-ата минута Кристиан Ериксен се появи за Хари Уинкс и играта на Тотнъм се преобрази. В 73-ата минута дебютантът НДомбеле върна равенството когато бе намерен на дъгата от Лукас Моура и стреля фалцово в далечния ъгъл за 1:1.

Последва изумително спасяване на Том Хийтън в 78-ата минута, когато при удар от статична ситуация на Ериксен с една ръка той изби силния удар на датчанина. В 86-ата минута обаче при един удар на Ламела топката попадна в Кейн на дузпата, и той се пребори с двама защитника за да обърне резултата до 2:1.

В 91-ата минута НДомбеле отново впечатли с включване, като той спечели доста терен от центъра до наказателното поле и намери Кейн близо до дъгата за нисък удар и 3:1.

  Сподели
446