Сити разби Уест Хем в Лондон, Стърлинг с хетрик


И. Ангелов

Сити разби Уест Хем в Лондон, Стърлинг с хетрик

Уест Хем Юнайтед прие Манчестър Сити на своя "Лондон Стейдиъм" в първата среща за сезона на двата отбора. Днес "гражданите" спечелиха уверено с 5:0, като пострадаха и от отменен гол поради ВАР решение. 

В 25-ата минута днес Габриел Жезус откри резултата, когато бе намерен с ниско остро подаване от Уокър от дясно и направи 1:0. До почивката Фабиански се прояви срещу Де Брюйне и резултатът не се промени.

В 51-ата минута Де Брюйне намери Стърлинг в полето и той вкара за 2:0 през краката на вратаря. Само след 2 минути последва и нов гол на Стърлинг, но той бе отменен след ВАР решение за засада. 

В 75-ата минута все пак Стърлинг стигна до втория си гол, при който отново имаше преглед на ситуацията, но тя се оказа чиста и англичанинът оформи 3:0. В 83-ата минута Диоп повали Марес в наказателното поле и това  бе дузпа за Сити.

Тук Стърлинг и резервата Агуеро проведоха разговор англичанинът потенциално да достигне до своя хетрик, но аржентинецът не позволи това и заложи топката на бялата точка. Последва слабо изпълнение, което Фабиански спаси, но след преглед на дузпата през ВАР тя беше повторена заради отлепване на краката на вратаря от линията. При втория си опит Агуеро вкара за 4:0.

Стърлинг все пак завърши с три гола когато в 93-ата минута бе изведен от Марес и стреля ниско в близкия ъгъл на Фабиански - 5:0.

  Сподели
622