Емери: Мустафи може да напусне


И. Ангелов

Емери: Мустафи може да напусне

Мениджърът на Арсенал Унай Емери призна, че е казал на Шкодран Мустафи, че е свободен да търси нов отбор. Защитникът се спряга с Монако до края на трансферния прозорец, като Емери е поставил Калъм Чембърс над него в титулярния състав на "артилеристите". Очаква се именно Чембърс и Сократис да започнат в защитата на тима в неделя в първия кръг на Висшата лига с Нюкасъл.

"Аз говорих с него когато свърши сезона. Говорихме и когато започна подготовката за този сезон и преди две седмици също разговаряхме и той каза, че може би има шанс да напусне. 

"Ние решихме да сме по-конкурентни във всяка позиция, в центъра на защитата с Давид Луис, в средата имаме още един като Себайос, Киерън Тиърни, Пепе. Аз мисля, че когато има конкуренция, можем да отговорим по-добре от миналия сезон. Може би така някои играчи ще играят по-малко и може да напуснат.

"Но това е решение, което се прави с играча, клуба и тима. В момента Мустафи е тук и ако имаме нужда ще играе с нас. Аз съм уверен, че ще се справи добре. Имаме голяма отговорност, отговорност да позволим на играчите да са с нас и да имат самочувствие.

"Някои фенове могат да вярват или харесват един играч повече от други, това е нормално. Но вътре в тима аз искам да сме силни и да създадем голям отбор, конкурентен, с манталитет на победител, и над всичко, с вяра един в друг. Мустафи може да ни помогне."

  Сподели
640