Клоп: Дотук с постигнатото миналия сезон


И. Ангелов

Клоп: Дотук с постигнатото миналия сезон

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоя, че клубът вече трябва да забрави празненствата от Шампионска лига и не трябва да парадира с трофея след вчерашната победа над Норич Сити в първия кръг от Висшата лига. Ливърпул откри кампанията си уверено с 4:1 в един мач, в който можеше да вкара и два пъти повече.

"Никой не ми каза, че можем да покажем трофея сега. Така ли правите обичайно? Аз докоснах купата в деня на мача, и деня след това, но от тогава не съм. Няма причина за това. Знам какво е чувството. И хората знаят как изглежда.

"Ако някой е очаквал, трябваше да ми кажат. Аз съм почти сигурен, че нямаше да парадираме и без това, защото вече сме в нов сезон. Стига толкова празници. Никой не трябва да ме поздравява повече, но все още го правят. Окей съм с това, но нека да играем в новия сезон."

Вратарят Алисон се контузи рано в срещата вчера, като Клоп коментира представянето на новата покупка Адриан:

"Той е уверен човек. Аз не мисля, че той иска да стои на пейката в идните две години. Той беше готов. Това е ситуация, но когато попаднеш в нея, ти искаш да имаш човек, който е опитен. Той е на 32, спокоен човек, стои на земята, както видяхме. Това е важно за нас, много добри неща показа. Но не искаш да си в ситуация, в която само един от вратарите ти е здрав."

В сряда Ливърпул играе с Челси за Суперкупата на УЕФА, след което се връща в лигата срещу Саутхемптън.

  Сподели
436