Тиърни: Бях в парка с приятели когато Арсенал се обади


И. Ангелов

Тиърни: Бях в парка с приятели когато Арсенал се обади

Новото попълнение на Арсенал Киеран Тиърни сподели историята за вчерашния си късен трансфер от Селтик към Висшата лига, когато е бил заварен неподготвен и е трябвало да спринтира до летището за полет към Лондон в заключителните часове на трансферния прозорец. 22-годишният защитник премина за сумата от 25 милиона лири и подписа 5-годишен договор:

"Е, казаха ми в 19 ч. вчера, че за един час трябва да стигна до летището, така че трябваше да тръгна бързо. Всъщност, бях в парка с приятели и тренирахме. Те играят за локалния отбор и аз бях там да ги гледам, но след този телефонен разговор трябваше да тръгна.

"Стигнах до летището и полетът се бавеше с два часа и половина, след което имах един час пътуване с кола до хотела, където не мигнах за една минута. Днес съм на крака от 5 сутринта."

Младокът бе запитан за въстановяването си от операция на двойна херния:

"В момента аз възвръщам формата си, тренирам с топка и започнах да бягам. Дано възстановяването не продължи дълго. 

"Решението да напусна Селтик беше най-трудното в живота ми. Трябваше да говоря със семейството си и близките ми приятели, както и с агента ми, защото е тежко да напуснеш клуб, който обичаш толкова много. Хората трябва да знаят това. Аз чувствам, че и Арсенал е огромен клуб и голяма възможност за мен. Радвам се, че съм тук."

  Сподели
504