Силва коментира покупката на Айуоби


И. Ангелов

Силва коментира покупката на Айуоби

Мениджърът на Евертън Марко Силва обяви, че е доволен от късния трансфер на Алекс Айуоби от Арсенал след като тимът не успя да си осигури Уилфред Заха в трансферния прозорец. Евертън обяви крилото след края на трансферния прозорец, като мърсисайдци бяха подали до ФА молба за продължаване на срока с 2 часа за обработване на документи:

"Когато планираш отбор, ти гледаш няколко конкретни имена, и аз свърших работата си с имената за моята структура. Не може да имаш само едно име за позиция. Пазарът е труден и ние изгубихме Адемола Лукман, затова гледахме за крило, но не и две крила. Опитахме да направим тези сделки и подписахме с добър играч. Не само от нашия клуб имаше интерес към Заха.

"Щастливи сме. Винаги искаме повече, но сме доволни. Позицията, на която ще го поставим, е ясна. Той ще навлиза навътре от ляво. Той може да играе и зад нападателя много добре, и ако има нужда да бъде от дясно, може и това. Той е силен играч с добри умения. Едното нещо, което ще настоявам от него, ще е да вкарва повече голове, защото това е важно за позицията.

"Но той ще ни помогне. Силен играч, както знаете, бърз. Може да вкара голям интензитет в мача и аз искам това от атакуващите играчи. Той ще ми даде различни решения."

  Сподели
505