Оле обясни защо не е заменил Лукаку


И. Ангелов

Оле обясни защо не е заменил Лукаку

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отдели време от днешната си пресконференция за да коментира напускането на клуба от нападателя Ромелу Лукаку. В своите 66 мача във Висшата лига белгиецът донесе 28 гола за клуба, които не бяха заменени с нова покупка на стрелец в трансферния прозорец:

"Разбира се, Ром има добра статистика и рекорди - той е един от топ деветките когато искаш да играеш с такъв нападател. Той е целта на подаванията. Но за мен, аз съм уверен, че ще вземем тези голове от Марсиал, Рашфорд, Дан Джеймс, който ще влиза и ще създава, както и Джеси Лингард ще вкара повече. Ние имаме различни атакуващи подредби за този сезон.

"Беше време Ром да си тръгне защото това беше добра сделка. Той е щастлив, затова смятам, че и двете страни са доволни от сделката. Ром беше контузен в предсезона и не участваше, така че се надяваме да стартира добре в Интер

"Аз винаги съм имал добри отношения с Ром, отворени и честни. Ние си говорихме отворено и честно, и аз нямам проблеми с него. В момента, аз съм щастлив с играчите, които имам тук. 

"В края на миналия сезон ние се затруднявахме да вкарваме, нали? Имаме играчи, които мислят, че могат да повлияят и Мейсън Гринууд нямаше да може да получи възможности ако имахме още един нападател. За мен, аз вярвам, че Мейсън ще играе и ще бъде въвлечен доста. И когато играе той ще вкарва голове. 

"Алексис също дойде и тренира добре. Той е 4 или 5 седмици зад подготовката на останалите, затова и тренира отделно. Аз мисля, че той ще получи възможност да остави отпечатъка си. Очаквам да остане, защото това е нападател, който също може да вкара много голове."

Манчестър Юнайтед стартира сезона си с неделна среща с Челси, който ще бъде изведен за първи официален двубой от Франк Лампард.

  Сподели
461