Клоп: Големите не продават и остават заедно


И. Ангелов

Клоп: Големите не продават и остават заедно

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отново защити трансферната политика на клуба след сравнително тих трансферен период. След затварянето на прозореца за покупки вчера равносметката за клуба е придобиването само на тинейджърите Харви Елиът и Сеп ван ден Берг, както и опитния вратар Адриан от Уест Хем.

"Големите отбори от миналото - и аз не казвам, че сме голям отбор сега, това ще се реши в идните години - те остават заедно с едни играчи дълги години. На тях не им трябват големи промени. Аз не сравнявам отбора ни с този на Барселона преди 5, 6 или 7 години, но те останаха заедно. Когато идваше нов играч той се затрудняваше и играеха все едни имена.

"Манчестър Юнайтед с поколението си от 92-ра година. Как останаха толкова дълго едно ядро? Те имаха малко промени след това когато Кантона остаря и взеха Човека Ван (Ван Нистелроой - б.ред). Но не можеш да променяш тима изцяло.

"Ние сме добър отбор, в много трудна лига и още много състезания, но ние бяхме отчаяни да постигнем това. Никой не знае какво ще стане, но в неделя показахме, че ще се справим. За мен изглежда сякаш този сезон ще е различен, защото миналата година имаше голяма дупка между нас със Сити и останалите. 

"Сега изглежда, че ще сме по-близо от предната година. В този случай няма да спечелим по 97 и 98 точки. За сега не знаем със сигурност. Единственото, което знаем, е че нищо позитивно няма да ни се случи ако не печелим мачовете си. Трябва да започнем с победите от петък. За нас това е краен срок и трябва да се представим максимално добре."

  Сподели
439