Линекер: Юнайтед е привлекателен за големите имена


И. Ангелов

Линекер: Юнайтед е привлекателен за големите имена

Бившият английски нападател Гари Линекер отхвърли твърденията, че Манчестър Юнайтед се е превърнал в отбор, който не може да привлече големите звезди на спорта. Тези твърдения отново се появиха след като "червените дяволи" изпуснаха няколко високопрофилни трансфера това лято.

"Глупаво е да се каже, че Манчестър Юнайтед не е това, което беше едно време. Няма съмнение, че те все още са страхотен футболен клуб. Футболът е цикличен. Никой не може да печели лигата година след година във вечността, и това е нещо добро защото всички ние искаме да виждаме нови победители и истории, но Юнайтед е много привлекателен за всеки играч. Тази седмица видяхме трансфера на Хари Магуайър от Лестър.

"Ливърпул е страхотен футболен клуб, но не са печелили английската лига от 30 години, така че казваме ли, че те не са силата, която са били заради това? Те са европейски шампиони, те са фантастичен клуб и в момента имат страхотен отбор, така че футболът не е само черно и бяло.

"Моят стар отбор Тотнъм не е печелил един от големите трофеи дълго време. Но това все още е страхотен клуб, и само защото виждаме как Юнайтед преминава през транзитен период след Алекс Фъргюсън, това не означава, че това вече не е велик отбор. 

"Юнайтед промени малко политиката си към привличане на млади британски играчи и това вероятно е правилният път след няколко трудни години в привличане на звезди. Аз си представям, че те ще съкратят дистанцията този сезон. Те очевидно няма да са някъде там с Манчестър Сити и Ливърпул в битката за титлата, но всичко е до това да се приближат до тях. Това е работа в процес и ще видим къде ще са след няколко месеца.

"Това е първият пълен сезон на Солскяер, и те направиха няколко силни покупки в защита. Трябват им още няколко неща да се наместят и те могат да изненадат хората този сезон."

  Сподели
453