Бербатов: Кейн трябва да напусне Тотнъм


И. Ангелов

Бербатов: Кейн трябва да напусне Тотнъм

Хари Кейн може би ще трябва да напусне Тотнъм, за да достигне до нивото, необходимо за печелене на трофеи, коментира бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов, който напусна клуба в посока Манчестър Юнайтед през 2008-ма именно с целта за спечелване на злато. Бербатов спечели Висшата лига с Юнайтед, и намекна, че Кейн може би трябва да последва примера му:

"Някой трябва да попита Хари Кейн какво ще прави в Тотнъм ако и този сезон не спечелят трофей. Аз съм бил на такава позиция и от опит казвам, че идва момент когато доста време играеш в отбор, който не печели нищо. В същото време виждаш колегите ти от националния отбор, които печелят трофеи.

"Така започваш да завиждаш, но по добър начин. Казваш си 'искам да съм част от това'. Започваш да си задаваш въпроси и когато нищо не се променя, ти променят средата си, променяш отбора. Това е тежко решение защото феновете ще са разочаровани - както и треньорът.

"Какво му казва неговата амбиция? Остани тук и опитай да спечелиш трофеи с отбора, на който си капитан, или намери ново предизвикателство, където да опиташ. Въпросът е, ако напусне, например в посока Манчестър Юнайтед, дали ще играе с по-добри играчи и ще вкарва повече?

"Аз мислех за това по време на моя трансфер. Всеки играч, който иска да се развие и да израсне като играч, мисли за това. Стоиш у дома, гледаш мачове, големи играчи, големи отбори и мислиш 'какво ако бях там, дали щях да вкарвам повече голове?'

"Нормално е да мислиш така. След това започваш да мислиш: 'Е, мога да остана защото това е правилното място. Познавам това място и ми е комфортно.'

"Трябва да избереш - да предизвикаш себе си или да останеш на едно място? Повярвайте ми, това е сложна ситуация."

Кейн има договор с Тотнъм до 2024-та година. Той вкара 164 гола в само 253 мача за клуба, като за момента няма никакви данни за негово желание за напускане.

  Сподели
448