Нови, благоприятни новини за Ливърпул


Н. Гавазов

Нови, благоприятни новини за Ливърпул

След като днес по обяд стана ясно, че съсобственика на клуба Том Хикс се е опитал да прехвърли част от акциите си на хедж фонда Mill Financial, с което да попречи на продажбата на „мърсисайдци" на американския концерн New England Sports Ventures (NESV), сега дойде нова новина от Острова, която само може да зарадва привържениците на Ливърпул.

Ръководството на Висшата лига на Англия отклони заявката на Mill Financial, по време на теста, който задължително преминават всички потенциални собственици и директори на клубове.

Както FUTBOL TV съобщи вече, в последни отчаяни опити да предотврати продажбата на Ливърпул, сегашния съсобственик на клуба Том Хикс предприе опит да продаде 50% от акциите си на Mill Financial, който вече притежава дяла на другия съсобственик Джордж Джилет. Късно снощи Mill Financial се е обърнал към Висшата лига с молба за преминаване на теста, но молбата е била отхвърлена с мотив, че ще се действа на основата на инструкции получени само от Борда на директорите на Ливърпул, който от своя страна вече има подписан предварителен договор с NESV.

„Това е невероятно мошеничество, което ще има неблагоприятни последствия за клуба и неговите запалянковци. Изходът на делото не само обезценява клуба, но ще го изправи пред продължителна неопределеност. Господата Хикс и Джилет увериха, че до края на днешния ден ще изчистят всички задължения към Кралската банка на Шотландия, за да може Ливърпул да избегне външно управление. Това не стана и тяхното предложение бе отхвърлено. Това е трагично събитие, които другата страна нарича победа. Това дело не бе разрешено така, както трябваше да стане. Моите клиенти дадоха всичко от себе, но RBS не пожела да изслуша нито едно тяхно разумно предложение. В същото време Борда на директорите действаше незаконно. В действителност нищо позитивно не се случи за Ливърпул", заяви адвокат Стив Стоджхил, който представлява интересите на Хикс и Джилет.

 

 

 

  Сподели
80