Сити спечели Къмюнити Шийлд след дузпи с Ливърпул


И. Ангелов

Сити спечели Къмюнити Шийлд след дузпи с Ливърпул

Ливърпул и Манчестър Сити изиграха традиционната среща, вдигаща завесата пред новия сезон на английската Висша лига, когато днес на "Уембли" играха за Къмюнити Шийлд, а "гражданите" спечелиха двубоя след 1:1 в редовното време и 6:5 след дузпи.

Срещата започна по-добре за Сити, който обаче загуби Лерой Сане само след 10 минути поради контузия. Той бе принудително заменен от Жезус, но още преди смяната да стане факт, Рахим Стърлинг откри резултата в 12-ата минута след удар от дузпата при подаване на Давид Силва за 1:0.

След гола Сити продължаваше да владее инициативата и почти не позволяваше на противника си да играе. След почивката обаче ситуацията се обърна и Ливърпул бе много по-силен от съперника си.

В 58-ата минута Салах нацели гредата на Браво. След натиск на Ливърпул, Пеп Гуардиола замени Давид Силва с Гюндоган, но вместо да заздрави средната линия този ход напълно осигури спокойствие на мърсисадци да атакуват. Започнаха поредица от атаки пред Клаудио Браво, който се прояви с няколко изключителни спасявания.

В 77-ата минута обаче резервата Матип се разписа след асистенция от Върджил ван Дайк, намерен от статично положение от ляво на наказателното поле - 1:1. В 93-ата минута Салах можеше да реши двубоя, когато копна топката над вратаря, но върналият се бързо Уокър изчисти от гол-линията със задна ножица за да доведе двубоя до дузпи, които се изпълняваха в сектора с привърженици на Ливърпул:

1.Първа дузпа за Ливърпул изпълни резервата Шакири, който вкара с мощен удар за 2:1;
2. Гюндоган прати Алисон в грешна посока и изравни - 2:2;
3. Браво спаси ударът на Вайналдум в средата и даде предимство на Сити - 2:2;
4. Бернардо Силва донесе преднина на "гражданите" - 3:2;
5. Адам Лалана стреля прецизно в ъгъла на Браво далеч от ръцете му - 3:3;
6. Резервата Фил Фоден прати Алисон в грешна посока - 4:3;
7. Алекс Окслейд-Чембърлейн стреля в сглобката далеч от Браво - 4:4;
8. Олександр Зинченко стреля в Алисон, но той отрази топката във вратата си за 5:4;
9. Мохамед Салах стреля перфектно до гредата за 5:5;
10. Габриел Жезус стреля със залъгване през Алисон за победата с 6:5 на Ман Сити.

  Сподели
750