Ван Перси: Санчес не е щастлив в Юнайтед


И. Ангелов

Ван Перси: Санчес не е щастлив в Юнайтед

Бившият нападател на Арсенал и Манчестър Юнайтед Робин ван Перси опита да обясни поведението на чилиеца Алексис Санчес на "Олд Трафорд", именно след пристигането му от отбора на "артилеристите". Според Ван Перси, Санчес не е щастлив и зад това се крият слабите му мачове след пристигнаето в клуба. Той има само 5 гола в 45 срещи.

"За мен той не изглежда щастлив. Изглеждаше щастлив в Арсенал. Сега не изглежда така. Това, което виждам и съм чувствал през годините, е, че това как се чувстваш психически, как е живота, това влияе много. 

"Ако си щастлив, ти си 50% по-здрав, създаваш повече и се наслаждаваш. Той трябва да намери начин да промени това в психиката си. Това е различно време. През последните няколко години много неща се промениха. Има голямо напрежение от феновете, социалните мрежи, постоянно се говори за заплатата му. Всичко е негативно, и така той стартира негативно, и затова може би още му е трудно."

Санчес бе привлечен от Жозе Моуриньо, който по-малко от година след това загуби работата си заради дефанзивния стил на игра, която наложи. Ван Перси продължи:

"За него беше трудно защото той пристигна в дефанзивно играещ отбор. Когато аз дойдох тук бяха всички в топ форма - Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Пол Скоулс, Райън Гигс, Майкъл Карик. В Арсенал аз бях от по-старшите, капитан, а тук пристигнах и можех да се забавлявам, защото зад завесата всичко се решаваше от тези играчи.

"Психически аз просто се забавлявах. Бях щастлив, наслаждавах се на всичко, наистина. Аз не мислех за последствията. Тогава не използвах социалните мрежи, така че не се притеснявах и от думите на хората. Когато излизах на терена всичко бе позитивно, така че бях в един щастлив мой балон."

След Моуриньо пристигна Оле Гунар Солскяер, който завърши на шеста позиция с 32 пункта под шампиона във Висшата лига:

"Когато играеш за отбор като Манчестър Юнайтед, феновете ще искат атакуващ футбол и риск. Аз не мисля, че феновете бяха разочаровани, че не спечелиха лигата. Можеш да пропуснеш това защото има други страхотни отбори в първенството. Но може би феновете не бяха щастливи от стила на игра.

"Юнайтед е като звяр. В позитивен смисъл, когато се справяш добре. Толкова е огромен. Това е фантастично място. Но когато нещо се обърка, когато имаш лош период като мениджър или играч, става тежко. Това е тежко място, има голямо напрежение, много се очаква. Не само победа, иска се атакуващ футбол. 77 000 човека искат да се насладят на гледката."

  Сподели
450