Ван Перси: Солскяер трябва да получи време


И. Ангелов

Ван Перси: Солскяер трябва да получи време

Бившият нападател на Арсенал и Манчестър Юнайтед Робин ван Перси сподели мнението си, че "червените дяволи" са отстъпили от принципите си, които за последно ги направиха шампиони през 2013-та година под ръководството на сър Алекс Фъргюсън, но той предположи, че тимът трябва да построи нова философия и да възроди славата си.

"Много неща се промениха бързо след Фъргюсън, дори малките неща. Манчестър Юнайтед започна да използва социалните мрежи изведнъж. Това е тяхно мнение, на клуба, могат да правят каквото искат, но се вижда, че много неща се движат и променят.

"Сър Алекс беше от старата школа. Той казваше 'не' на социалните мрежи, защото ние сме футболисти и трябва да играем футбол, а не да коментираме разни неща. След това повече рекламна дейност в социалните медии. Не казвам, че това е лошо, защото натам върви света. От една страна това е нов по-добър начин да се свържеш с феновете. Но има промяна.

"Те отстъпиха от нещата, които ги правеха успешни, но може би и някои хора ги съдят прекалено тежко откакто напусна Фъргюсън. Как измерваш успеха? Ако играеш в Манчестър, летвата трябва да е много високо, но понякога критиките са тежки защото те спечелиха купи и след Фъргюсън.

"Спечелиха Лига Европа и само защото не печелят първенството няколко години, това се случва. Има фантастични отбори с Манчестър Сити, Ливърпул, Челси и Арсенал, така че не е лесно. Трябва ли да ги оценяваме за това как не са спечелили Висшата лига, или за това, че имаха няколко трофея тези години? Да критикуваме ли, че не играят достатъчно атакуващо? Как се измерва това?

"Манчестър Юнайтед винаги трябва да играе в атака. Трябва да играят с крила, които създават, правят различните неща. Играе се с един номер 10, който трябва да е тип Рууни, който създава и вкарва. Това е моето мнение, така виждам нещата. Това искам да виждам във всички топ отбори, но трябва да разберете, че има малък брой трофеи и не можеш да спечелиш всичко.

"Аз мисля, че когато погледнете Сити и Ливърпул се вижда философията на мениджъра. Една година печелиш трофей, другата може и да не спечелиш, след това печелиш три. Но когато имаш тази идея на атакуващия футбол както Ливърпул и Сити, това трябва да е целта на Манчестър Юнайтед. Не само трофеи, но и философия, и сега със Солскяер аз мисля, че те имат това отново. Той иска да атакува, иска да стреля, иска да създава. Дайте му време да развие отбора."

  Сподели
1052