Матич: Имаме качества, нямаме опит за титла


И. Ангелов

Матич: Имаме качества, нямаме опит за титла

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Матич вярва, че липсата на опит в състава на отбора ще му попречи да претендира за титлата през новия сезон, въпреки големите качества на младия състав. Сръбският национал е последният от тима, спечелил титлата, като го направи с Челси през 2015 и 2017 г. преди трансфера си в Юнайтед.

"Качеството и опита ти носят титла. В този състав имаме качества, но не и опит. Имаме пет или шест топ играча, но те все още са млади като Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал. Те показват качествата си на терена, но са прекалено млади да водят отбор.

"Мейсън Гринууд, страхотен потенциал. Юнайтед има проект и аз зная какво искат от тези играчи в бъдещето. Но трябва да им се даде време защото на 17 години не можеш да играеш, както ще го правиш на 26, 27. Футболът винаги иска резултати, но феновете трябва да са търпеливи, за да се развият младите. В бъдещето те могат да върнат Юнайтед където му е мястото.

"Разбира се, аз съм сред най-опитните играчи в тима и ще ги водя както най-добре мога. За бъдещето, не знам. Мениджърът ще направи решение за капитанската лента. Каквото и да реши, ще съм щастлив. Капитанството е важно, но ако играем добър футбол и се борим един за друг, това е по-важно."

  Сподели
568