Директор: Бюджетът на Арсенал не е само 40 милиона


И. Ангелов

Директор: Бюджетът на Арсенал не е само 40 милиона

Управляващият директор на Арсенал - Винай Венкатшам отхвърли твърденията, че клубът разполага със само 40 милиона лири за харчене през лятото. Директорът на футбола Раул Санлехи продължи с думите, че клубът ще действа на пазара до затварянето му. На годишното събиране на привържениците на Арсенал двамата отговаряха на различни въпроси:

"Аз не разбирам тази сума от 40 милиона лири, но много четох за това. Това не идва от нас, не идва от клуба. Тези числа не излизат от нас. Ние никога, никога, никога не говорим за това колко пари имаме за харчене защото това е най-малкото, с което можеш да си помогнеш. Работата на Раул е достатъчно трудна - ако навлизаше в преговори и знаеха тавана му, това нямаше да му помогне.

"Вярно е, че средствата ни са по-ограничени заради трите години в Лига Европа, но бюджетът не е 40 милиона. Имаме бюджет за да направим разликата и сме насред трансферния прозорец. Разбираме разочарованието, но има голяма доза невярна информация в медиите.

"Изпращат ми статии, където се говори за играчи, за които дори не сме говорили. Четем, че сме ги изпуснали. Понякога разбирам, че на феновете им е трудно да знаят над какво работим, но бих казал, че 85% от информацията, която четете, не е вярна."

Санлехи продължи:

"Не мога да кажа имена защото така няма да съм свършил работата си. Ако кажа име, цената на играча ще се покачи с 10 милиона докато изляза от вратата. Трансферният прозорец е подвижна мишена, а аз правя това 16 години и знам, че понякога е по-трудно от други години. Този прозорец е особено сложен. Когато говорим с други клубове, и на двете страни това е пределно ясно. Все още не зная как ще се получат нещата, но ви уверявам, че работим всеки час от всеки ден.

"Най-важното е да говорим с треньора и да разберем как се чувства с отбора, каква система иска да наложи. Той знае повече от вас и мен за това какво е нужно. Ние ще направим всичко възможно и ще продължим да работим, но няма да посочим имена."

  Сподели
574