Бос на Нюкасъл: За Бенитес са важни само парите


И. Ангелов

Бос на Нюкасъл: За Бенитес са важни само парите

Собственикът на Нюкасъл Майк Ашли настоя, че задържането на Рафаел Бенитес начело на отбора е било невъзможна задача, след като той е поставял единствено парите на първо място. Бенитес пое тима през 2016 г. до изтичането на договора му това лято, след което той премина в Китай и Далиан Ифанг за 12 милиона лири на година.

"Ако излезете и кажете нещата, които казваше той, то ще си помислите, че клубът е на първо място, Рафа на второ, и парите на трето. Аз обаче бих казал, че парите са първи, Рафа, и накрая клубът. 

"Той прие напълно меката опция, взе парите и замина за Китай. Това ме разочарова. Ако се беше върнал в Реал Мадрид или в клуб от топ 6 на Висшата лига, тогава щях да разбера. Но всичко беше за парите и той трябваше да ни каже това от самото начало.

"От мое гледище ние трябваше да задържим Рафа. За моята лична сигурност това трябваше да стане. Но смятам, че той ни беше притиснал, което не беше честно, не беше правилно от него. Той ме надигра, накара ме да мисля, че не трябва да притежавам футболен клуб. Това е нелепо, аз съм голям човек. Но всеки път с Рафа бе невъзможно - винаги идваше нещо ново, и ново, и следващо нещо.

"Той поиска 50% увеличение на парите и мисля, че го направи, защото знаеше, че не можем да го осигурим. Ако бяхме се съгласили, щеше да измисли нещо допълнително. Всички смятат, че сме го загубили защото не искаме да платим няколко евро отгоре. Но истината е, че той държеше микрофона, а не ние. 

"Не съм разочарован от него като мениджър - той се справи отлично. За мен е чудно защо феновете смятат, че не искам той да продължи. Аз не съм глупав. Защо не бих искал неговите качества? Защо не бих искал този мениджър? Може да ме нападате за много неща, но не и това. Тук не можехме да постигнем повече.

"В един момент се говореше за година продължение, но пред медиите аз казах, че искам от него договор за 8 години. Това правя аз за бизнеса - инвестирам. Исках да преминем от средносрочен план в дългосрочен. Като погледна назад обаче, нямаше значение какво искаше Рафа защото той беше завършил с Китай. Той ни бе споменавал какво щеше да изкарва в Китай като пари. Дори не сме изненадани от този негов ход."

  Сподели
480