Клоп: Искам да дразним всички


И. Ангелов

Клоп: Искам да дразним всички

Юрген Клоп се надява Ливърпул да остане дразнещ отбор срещу своите противници, в преследването на шампионската титла за сезон 2019-20. "Червените" показаха последния сезон, че са сред най-добрите отбори в Европа и счупиха рекорди за втори в класирането във Висшата лига. Сега намеренията са за подобрение.

"Има място за подобрение. Лесно е да планираш какво искаш да подобриш в офиса, но когато ти липсват трима или четирима играчи тогава футболът става теория и трябва да захвърлиш плановете в коша. Понякога това става 10 минути преди мач.

"Стабилност, постоянство, борба за резултати. Това е най-важно. Постоянството на високо ниво е най-важното. Ако можем да постигнем това отново, ще е дразнещо да се играе срещу нас и ние трябва да го направим. Трябва когато идват отбори на "Анфийлд", да не им е забавно. Последната година беше добра и очевидно ние не сме много променени. 

"Момчетата ще са там и ще искат да направят още една крачка. Те са по-стари и оптини сега."

Ливърпул има още 2 приятелски срещи до края на подготовката си - с Наполи и Лион. След това тимът играе в Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити преди визитата на Норич на 9-ти август. Освен обичайните турнири този сезон тимът ще участва в Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа.

  Сподели
544