Бербатов: Лукаку трябва да остане в Юнайтед


И. Ангелов

Бербатов: Лукаку трябва да остане в Юнайтед

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов смята, че критиките към Ромелу Лукаку не са на място и той се надява белгиецът да остане в нападението на клуба. Лукаку премина от Евертън в Юнайтед за 75 милиона лири през 2017-та, като вкара 28 гола в своите 66 срещи до тук.

"Аз мисля, че трябва да остане," започна Берба пред Sky Sports. "Аз го харесвам, не съм съгласен с критиките, които получава. Да, той има някои зони, в които трябва да работи, както всеки играч. Но и неговите съотборници трябва да му помогнат. 

"Например, ако аз съм полузащитник и искам да играя с него, аз ще знам как да му подам топката, кога да му подам, на кой крак да му подам. Това трябва да знаят колегите ти за теб, как да играят с теб. 

"Аз мисля, че Оле Гунар Солскяер е добър треньор за него защото ако Лукаку иска да попита треньора нещо, той може да го направи, защото Солскяер беше добър нападател. Ако имаш нужда от съвет от нападател, отиваш при треньора."

Бербатов продължи за останалите в нападението на тима - Марсиал и Рашфорд: "Аз съм спокоен за нападението защото харесвам много Марсиал. Аз играех с него в Монако доста, и зная, че той е наистина добър и може да се подобрява. Харесвам и Рашфорд, също. Той може да се развие и да стане по-добър."

  Сподели
408