Клоп: Оставаме алчни и ще печелим


И. Ангелов

Клоп: Оставаме алчни и ще печелим

Според мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, неговият отбор ще остане жаден за успехи след спечелването на Шампионска лига през последната кампания. Той не вярва, че ще допусне отпускане в редиците си и иска да види алчност за още злато в очите на футболистите:

"Никой не трябва да се тревожи, че ще се отпуснем. Има толкова много причини да останем алчни. Опитахме толкова много неща и накрая намерихме начина да сработи. Шампионска лига е най-голямата купа, която виждам във футбола, след Световната купа. Но това състезание е редовно.

"Никой не трябва да се притеснява. Ние все още не сме доволни и не искаме да си ходим. Трябва да спечелим нещо и да го имаме в кабинета с трофеи. Поведението ни няма да се промени. Не съм си и представял след като се провалихме в предния сезон и пеехме, че ще я върнем в Ливърпул, че това наистина ще се случи. Но успяхме, стигнахме там.

"Така че нека опитаме да сме там отново този сезон. Дори не мислим да спираме. Празненството след спечелването беше вълнуващо. Беше прекалено голямо за да си представим. Това е едно от най-великите неща, които съм виждал в живота си. Всеки ти казва колко ще е специално ако спечелиш нещо с Ливърпул, а това беше добро доказателство.

"Аз си мислех 'Уау, това е брилянтно', и след това автобусът завива и виждаш 'Какво по дяволите е това?' Дори не си представях такъв шум. Направихме зрителен контакт с толкова много хора, хора на по 60-70 години. Имаше един такъв мъж и той крещеше: 'Бум, бум, бум, обичам ви'. И аз му виках: 'Спри, успокой се! Господи.' Това е само един пример от хиляди.

"Това означаваше толкова много за нас и очевидно - за хората. Беше абсолютно брилянтно. Дори сега, когато се събудиш сутрин ти осъзнаваш, че това е истина и се е случило."

  Сподели
614