ФА няма да наказва Де Йонг


Н. Гавазов

ФА няма да наказва Де Йонг

Футболната асоциация на Англия отговори на официалното писмо на Нюкясъл в което "свраките" поискаха наказание за полузащитника на Манчестър Сити Нейджъл Де Йонг за това, че той счупи кракът на Хатем Бен Арфа. Футболните чиновници обаче констатираха, че подобна санкция няма как да бъде приета.

Както е известно, в последния кръг на Висшата лига на Англия, Де Йонг влезе грубо във френския национал на Нюкясъл и му счупи левия крак. Главният арбитър Мартин Аткинсън не счете това за нарушение и дори не показа на холандския грубиян жълт картон. Веднага след срещата, ръководството на клуба от „Сейнт Джеймс Парк" отправи до шефовете на английския футбол емоционално писмо в което помолиха за наказание на Де Йонг.

„Ние отговорихме на Нюкясъл и позицията ни е такава, че не е в нашата юрисдикция да разглеждаме този епизод в мача. Основното правило е, че решенията се вземат от съдията и няма вече обратна сила за това. Реферът е видял ситуацията и я е оценил по своему и ние не може да се бъркаме в решението му", се казва в съобщение на дисциплинарния комитет на ФА.

 

  Сподели
129