Пърслоу: Хикс и Джилет могат да си тръгнат с достойнство


Н. Гавазов

Пърслоу: Хикс и Джилет могат да си тръгнат с достойнство

Управляващият директор на Ливърпул Кристиан Пърслоу предприе последни опити да застави сегашните собственици на клуба Хикс и Джилет да напуснат с достойнство „Анфийлд" и да оттеглят съдебния си иск, който може да доведе до налагане на външна администрация и от отбора да бъдат отнети 9 точки, съобщава Sky Sports.

Както се очаква, тази седмица Върховния съд на Лондон ще започне слушането на предполагаемата сделка по продажбата на Ливърпул на американската компания New England Sports Venturs (NESV), осъществяването на което американските съсобственици се опитват да осуетят.

В случай, че съда вземе страната на сегашните собственици, а те до 15 октомври не успеят да платят 270 милиона паунда задължения, то основния кредитор Кралската банка на Шотландия ще обяви компания  Kop Holdings v Liverpool в несъстоятелност, което ще доведе до въвеждане на външна администрация, а според правилата на Висшата лига на Англия това ще означава отнемане на 9 точки от актива на „червените".

„Аз не разглеждам подобен сценарии. В момента Хикс и Джилет имат възможност с едно свое решение да позволят продажбата на клуба, което ще ни избави от всички дългове и ще даде огромен психологически подем в играта на всички. Те могат да дадат новия старт на клуба, надежди за запалянковците и всичко това ще им позволи да си тръгнат с достойнство. Аз се надявам, че те ще помислят върху това", цитира Sky Sports думите на Пърслоу.

 

  Сподели
73