Арсенал предложил за Тиърни само 20 милиона


Н. Гавазов

Арсенал предложил за Тиърни само 20 милиона

Защитникът на Селтик Киърън Тиърни е много далече от проявяващия към него интерес Арсенал. По-рано в британската преса и по-конкретно Sky Sports съобщи, че лондончани са предложили за 22-годишния футболист 25 милиона паунда, но офертата моментално е била отхвърлена от шотландския клуб. Съобщаваше се, че "детелините" нямат намерение да започват каквито и да е преговори за продажба на Тиърни, ако сумата за него не съответства на техните очаквания. При това не се посочваше конкретна цифра.

Сега става ясно, че предложението на Арсенал в действителност е било по-малко от обявеното. Журналистът Крис Маклохлин твърди, че лондончани са предложили 20 милиона паунда за защитника и бонуси в размер на 5 милиона паунда, като бонусите са включвали спечелване на Висшата лига на Англия, достигане до четвъртфинал в Шампионска лига и провеждане на 100 мача за Арсенал.

Селтик не е обявил сумата, за която би се разделил с Тиърни, но се знае, че тя трябва да бъде над 25 милиона паунда и да не включва никакви бонуси.

Интерес към играча има от страна на Наполи, чийто наставник Карло Анчелоти настоява пред клубната управа да започне преговори за привличането на защитника.

Шотландският футболист проведе 40 мача през миналия сезон, в които вкара един гол и даде 6 асистенции.

  Сподели
471