Клоп може да остави Ливърпул заради националния отбор на Германия


Н. Гавазов

Клоп може да остави Ливърпул заради националния отбор на Германия

Агентът на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че само националният отбор на Германия може да попречи на неговия клиент да подпише нов договор с мърсисайдския клуб.

През миналия месец Клоп спечели първия си трофей, откакто  работи с Ливърпул, отбелязвайки победа с 2: 0 над Тотнъм във финала на Шампионска лига. Така "червените" бяха наградени за брилянтния сезон, в който освен всичко друго,  се биха до последно за титлата във Висшата лига, но загубиха от Манчестър Сити с една точка.

След триумфалния финал в Шампионска лига отново се заговори за евентуална работа на Клоп в Байерн Мюнхен. Баварският гранд отдавна следи специалиста и не е тайна, че го иска, но Юрген вежливо отхвърли всякаква възможност да се премести в Мюнхен.

Ако нещо принуди Клоп да напусне Ливърпул, това ще е работа с германския национален отбор.

"Веднъж Юрген вече каза, че е готов да разгледа такава възможност, ако Йоахим Льов  няма желание да тренира националния отбор. Това е вариант за него.

Но  той има договор до 2022 г., който Ливърпул дори би искал да удължи.

Както казах, той се чувства комфортно там. По време на неотдавнашния парад той успя да почувства отново колко страхотен клуб е  Ливърпул и това, че се намира  на точното място в точното време.

В момента няма такава цена, за която Юрген би могъл да бъде привлечен.

Как може да му определите цена, след като за три години при него клубът повиши своята стойност  от по-малко под  900 милиона паунда до почти 2.8 милиарда паунда? Това не работи така.

Работата му е много ценена в Ливърпул, защото той успя да превърне Ливърпул в европейски топ клуб. Спечелването на Шампионска лига само укрепи техния облик.

Той не само възстанови вярата в Ливърпул, но и задоволи жаждата си за трофеи.

Дори и без титлата във Висшата лига той спечели отлична репутация и се радва на това. Юрген е щастлив там, чувства се много комфортно, но е истина, че победата в Шампионска лига е освободила известно напрежение", заяви агент Марк Кошице.

  Сподели
504