Юнайтед е готов да продаде Погба и поиска време за замяна


Н. Гавазов

Юнайтед е готов да продаде Погба и поиска време за замяна

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба планира да започне сезона 2019/20 в нов отбор. Французинът вече е разказал за желанието на мениджъра Оле Гунар Солскяер, както и на ръководството на клуба, съобщава Marca.

Основният претендент за Погба е Реал Мадрид. Лично старши-треньорът на отбора Зинедин Зидан настоява за покупката на Погба. По-рано се съобщаваше, Кралския клуб два пъти вече се е свързвал с Юнайтед за Пол и сега чака началото на преговорите. Испанците не желаят да влошават взаимоотношенията си с рекордьора по титли в Англия и ще спазят всички процедури, които ФИФА изисква при трансфер на футболист.

"Червените дяволи"  разбират, че може да се наложи да продадат Погба през този трансферен прозорец.  Клубът е поискал време за търсене на адекватна смяна, а също така и французинът да се присъедини към тима за предсезонната подготовка и на турнето в Австралия.

Напомняме, че по-рано през седмицата агентът на полузащитника Мино Райола съобщи пред The Times, че футболистът иска да напусне "Олд Трафорд". Тази сутрин The Times - по странно съвпадение - съобщи, че Ювентус е готов да предложи 120 милиона за Погба. Интересното е, че въпреки тези слухове, Пол се оказа сред играчите, които проведоха сутрешна тренировка на Карингтън, а след това от летище Манчестър излетяха за Пърт, Австралия.

Независимо от това, очаква се Юнайтед да замени Погба с полузащитника на Лацио Сергей Милинкович-Савич. Римският клуб иска 120 милиона евро за 24-годишния сърбин, а Юнайтед смята тези пари за прекалено много, поради което страните преговарят по въпроса.

За уточнение, Ромелу Лукаку, който също се свързва с напускане на клуба, замина с отбора за Австралия.

  Сподели
435