Стив Никол призова Ливърпул да върне Коутиньо


Н. Гавазов

Стив Никол призова Ливърпул да върне Коутиньо

Легендата  на Ливърпул Стив Никол смята, че "червените"  трябва да върнат халфа Филипе Коутиньо от Барселона през това лято.

За година и половина, прекарани в Барселона след преместването си  от Ливърпул на стойност 142 млн. паунда, Коутиньо така и не успя да стане основен футболист на каталунския отбор, вкарвайки само пет гола през миналия сезон в Ла Лига.

27-годишният бразилец редовно е атакуван от медиите и феновете на Барселона, чиито сърца така и не успя да печели, а ситуацията може да стане и по-лоша, ако Антоан Гризман пристигне на "Камп Ноу".

Никол, който четири пъти стана шампион на Англия с Ливърпул вижда цялата ситуация около бразилеца  като отлична възможност за "червените" да си върнат Коутиньо - дори това  да струва 100 милиона паунда.

"Винаги искаш да имаш още повече голмайстори в отбора. Играч като Коутиньо би бил идеален за Ливърпул.

В момента те разполагат с  великолепна нападателна тройка в лицето на Фирмино, Мане и Салах, но понякога те се нуждаят от почивка, за да запазят своята свежест. Бих добавил към тях Коутиньо, но може ли Ливърпул да си го позволи? 100 милиона лири?

Но ще ви кажа, че ако успеят да го върнат, те ще получат страхотна вариант за игра. Не мисля, че той струва парите, които Барселона плати за него. Аз съм сигурен, че цената му е до 90 милиона паунда.

Този човек е доказан играч във Висшата лига. Той е критикуван, но в момента той е надеждата на бразилския национален отбор в Копа Америка. Той е идеален за създаване на шансове и отбелязване на голове.

Затова, купувайки Коутиньо, вие купувате човек, който напоследък е критикуван в Барселона, но купувате качествен играч.

Разбира се, Ливърпул трябва да се укрепи, те се нуждаят от дълбочина на състава, а когато кажа дълбочина, имам предвид истинско качество. Това е, което Коутиньо може да им даде", заяви Никол.

  Сподели
458