Шоукрос защити Де Йонг


Н. Гавазов

Шоукрос защити Де Йонг

Защитникът на Стоук Сити Райън Шоукрос се застъпи за полузащитника на Уувърхемптън Карл Хенри, както и за Нейджъл Де Йонг от Манчестър Сити, заявявайки, че футбола е жестока игра и такива травми са неотменим неин атрибут, съобщава Sky Sports.

„Както е известно, капитана на „вълците" и ключовия играч на „гражданите" през сегашния сезон вече се „отчетоха" с по едно счупване на крака на свои противници. Де Йонг в миналия кръг на Висшата лига на Англия контузи френския национал на Нюкясъл Бен Арфа и бе подложен на много критики.

По адрес на Хенри нямаш толкова много шум, но за сметка на това неговите „достижения" са забележителни. В седем мача от Висшата лига той наанесе сериозни травми на своите противници. Най-напред пострада нападателя на Фулъм Боби Замора. А в предишния кръг контузи Хорди Гомес от Уигън.

Шоукрос, който миналия сезон счупи крака на полузащитника на Арсенал Аарън Рамзи, защити двамата си колеги, заявявайки, че няма криминален елемент в действията им.

„Аз съм уверен, че нито Де Йонг, нито Хенри са действали умишлено. Това е част от футбола - те са мощни централни полузащитници, чиято работа се заключава да отнемат топката и снабдяват с топки своите партньори. Понякога има травми и не може да избягаме от това. Просто трябва да разберете това нещо", цитира Sky Sports думите на Шоукрос.

 

  Сподели
199