Гол на Бербо номиниран за попадение на сезона в Европа


Н. Гавазов

Гол на Бербо номиниран за попадение на сезона в Европа

Фантастичното попадение със задна ножица на Димитър Бербатов срещу Ливърпул бе номинирано за гол на сезона в Европа от авторитетния сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, на 19 септември българинът направи хеттрик във вратата на „мърсисайдци", донасяйки победата на Манчестър Юнайтед с 3:2.

В 59-ата минута на дербито на Англия се случи нещо, което спря дъха на 75 213 зрители на „Театъра на мечтите" и милиони още пред телевизионните екрани. Бербо вкара уникален втори гол на Ливърпул, засичайки със задна ножица центриране на Нани отдясно, когато бе с гръб към вратата, топката се отби в напречната греда и тупна зад голлинията. Авторитетният сайт за футболни новини Goal.com счита това попадение на Митко като фаворит за гол на сезона в Европа.

"Предстои ни пауза за международни мачове, която ни позволява да прегледаме десетте най-добри гола за сезона до момента. Все още не се знае дали някое бъдещо попадение няма да спечели наградата за гол на този сезон. Засега можем единствено да кажем, че летвата е вдигната много, много високо", пише днес Goal.com.

Конкурент на Бербo е турчинът Хамит Алтънтоп, който заби страхотен гол от воле срещу Казахстан в мач от евроквалификациите. Бразилецът Клео от Партизан също е кандидат за приза, след като вкара на Хайдук (Кула), като попадението му е подобно на това на Митко. Един от фаворитите е и Мати Бъроуз от Гленторан, който се разписа срещу Портадаун след уникален удар с пета от много трудно положение.

 

  Сподели
102