Джон Хенри определи целта пред Ливърпул за следващия сезон


Н. Гавазов

Джон Хенри определи целта пред Ливърпул за следващия сезон

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри обяви, че цел  номер едно за отбора на Юрген Клоп през  новата кампания  ще бъде да спечели Висшата лига.

През сезон 2018/19 "червените" събраха 97 точки в Премиършип, които бяха рекордни за клуба, но въпреки това останаха без титла - Манчестър Сити записа серия от 14 поредни победи на финала и триумфира на върха във Висшата лига с една точка преднина.

Лично за Хенри победата в Шампионска  лига превишава изпуснатата  титла, но американският бизнесмен разбира, че феновете на Ливърпул отчаяно жадуват спечелване на Висшата лига след 30 години изчакване и през новия сезон тимът ще се опита да удовлетвори желанията на феновете.

"За мен победата в Европа е по-важна от победата в Англия, но мисля, че феновете наистина искат второто. Знам, че ще се съсредоточим върху спечелването на Висшата лига през следващата година.

Нуждаем се всички да бъдат здрави. Трябва да се върне  Алекс Окслейд-Чембърлейн, нуждаем се от здрав Адам Лалана.

Мисля, че през следващата година ще виждаме по-често Дивок Ориги, въпреки че това не зависи от мен. Но според мен  той дава на отбора  нещо специално, той играе със сила и бързина и отбелязва голове.

Имам наистина добро предчувствие  за следващата година", заяви Хенри.

  Сподели
546