Жоржиньо разказа как е бил лъган от агента си


Н. Гавазов

Жоржиньо разказа как е бил лъган от агента си

Халфът на Челси Жоржиньо разказа историята за това как е бил лъган от своя агент.

Въпреки факта, че Жоржиньо играе за националния отбор на Италия, по произход то е от Бразилия. Футболистът пристига в Европа като 15-годишен младеж и в началото е получавал само по 20 евро на седмица -  както се оказа, неговият агент е прибирал  почти цялата заплата на халфа.

"Играх на турнир в Бразилия, а един агент ме забеляза там. Отведе ме с други играчи във  футболното си училище, което се намираше на 200 километра от мястото, където живеехме тогава. Прекарах две години там.

Идеята се състоеше в това, че той търси играчи, а тези, които той смяташе за достатъчно добри, бяха отведени в Италия. Това се случи с мен, когато бях на 15 години. Той ми организира прегледи в академията на Верона и те ме взеха.

Тъй като по това време Верона не играеше в Серия А, те нямаха  младежки отбор, така че играех за местен младежки отбор, наречен Берети. Тогава се състезаваха в Серия  C1 / C2. Там проведох две години.

Когато играех за Берети, срещнах друг бразилец на име Рафаел, който беше вратар. Станахме приятели. Той ме попита как се справям, колко дълго съм там, и му казах, че живея с 20 евро на седмица.

Той каза: "Чакай, тук нещо не е наред". Той разпита някои хора и се оказа, че агентът ми прибира моите пари и аз не знам нищо за това.

В този момент бях готов да се откажа. Бях напълно опустошен. Бях сит до гърлото. Звънях у дома със сълзи и казах на майка ми, че искам да се прибера вкъщи и вече не искам да играя футбол.

Но тя каза: "Не мисли за това. Ти си  толкова близо, Там си  от няколко години, няма да те  пусна на прага на къщата. Трябва да останеш там и да се държиш. Ето защо и останах", заяви Жоржиньо.

Напомняме, че по-късно бразилецът попада в първия отбор на Верона, откъдето се премества в Наполи през 2014 година.

  Сподели
513