Ливърпул ще извърши максимум три покупки през това лято


Н. Гавазов

Ливърпул ще извърши максимум три покупки през това лято

Ливърпул планира да направи не повече от три покупки през това лято.

През 2018 г. "червените" извършиха няколко гръмки трансфера, сред които бяха покупките на  Върджил Ван Дайк, Наби Кейта, Фабиньо и Алисон. Тези покупки бяха много важни за мениджъра Юрген Клоп, който с тях успя окончателно да събере пъзела на своя отбор.

В момента съставът на Ливърпул изглежда перфектно комплектован и балансиран, което му позволява да се бори за най-високите награди на европейските и вътрешните арени, така че по-нататъшните трансфери няма да бъдат толкова големи и ще имат за цел да добавят само дължина на пейката и да решат временно възникнали проблеми.

През това лято мениджърът  Юрген Клоп може да се нуждае от нов вратар, ако Симон Миноле напусне "Анфийлд", както и от краен защитник във връзка с напускането на Алберто Морено и вероятната продажба на Натаниел Клайн.

Според Goal.com. Клоп  би искал също така да добави универсален атакуващ играч към своя екип. Юрген се надява да намери млад и бърз футболист, който да използва в ролята на джокер и с една идея да има повече практика от Джердан Шакири. По-рано се съобщаваше, че такъв може да стане Никола Пепе от Лил, като L'Equipe дори съобщи, че мърсисайдци са отправили оферта от 70 милиона евро за 24-годишния футболис и заедно с Байерн Мюнхен се борят за неговите услуги.

Снощи обаче Liverpool Echo, за когото се знае, че стои много близо до кухнята на "червените", излезе с материал, в който  информира, че клубът не е отправял никакви предложения за Никола и изобщо не е контактувал с Лил за възможен трансфер на този футболист. Ливърпул наистина харесва профила на Пепе и е заинтересуван от играч с подобни характеристики, но в никакъв случай няма да харчи парите, за които пресата спекулира.

Напомняме, че през изминалия сезон Ливърпул до последно се бори за титлата във Висшата лига на Англия, спечелвайки рекордните 97 точки. "Червените" обаче спечелиха Шампионска лига, след като на финала победиха Тотнъм с 1:0.

  Сподели
522