Делегацията на Реал се върна от Лондон с празни ръце


Н. Гавазов

Делегацията на Реал се върна от Лондон с празни ръце

Преговорите между  Челси и делегацията на Реал в Лондон за трансфера на плеймейкъра Еден Азар се провалиха.

Както е известно, Азар се надяваше да изясни своето клубно бъдеще, оформяйки трансфера си в Мадрид, до заминаването си за националния отбор на Белгия във вторник.

Имайки предвид това, Реал Мадрид изпрати специална делегация в Лондон, водена от изпълнителния директор Хосе Анхел Санчес. Представители на испанския клуб се срещнаха в понеделник с директора на "сините"  Марина Грановская.

Очакваният от Реал пробив в преговорите обаче не се случи - между двата клуба остават значителни различия по отношение на цената на 28-годишния белгиец, чийто договор изтича след 12 месеца. Ситуацията не се е променила и при втората среща между страните във вторник, която е била по-кратка от тази в понеделник - по-скоро испанците са искали да разберат, дали Челси е готов на отстъпки.

В резултат на това Санчес се завърна у дома без нищо, след което днес  докладва на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, че Челси продължава да иска  повече от 100 милиона паунда  за своя най-добър играч.

Съобщава се, че цялата тази ситуация предизвиква безпокойство в лагера Азар.

В същото време El Chiringuito тиражира съвсем различна информация, а именно, че Реал Мадрид ще обяви за трансфера на Еден в следващите часове. Източникът твърди, че двата клуба са стиснали ръцете си на сумата от 100 милиона евро и 15 милиона евро бонуси, които Челси може допълнително да получи.

Не е известно откъде El Chiringuito разполага с тази информация, но медията придоби популярност със сензационните си съобщения, които в по-голямата си част се оказаха далече от истината. Последната такава "новина" бе вързана с полузащитника на Олимпик Лион Ферлан Менди, за когото се твърдеше, че преминава прегледи в Париж за трансфера си в Реал Мадрид (по-рано LÉquipe твърдеше, че Лион и Реал са договорили трансфера). Стигна се до там, че френският клуб излезе със специално съобщение, опровергаващо информацията на El Chiringuito и LÉquipe.

  Сподели
516