Фаулър: Този плашещ Ливърпул ще печели още много


И. Ангелов

Фаулър: Този плашещ Ливърпул ще печели още много

Роби Фаулър обяви мнението си, че след спечелването на Шампионска лига вчера, в бъдещето на Ливърпул идват още много трофеи. Легендата на "червените" спечелила купата на УЕФА, Суперкупата, ФА Къп и Купата на лигата по времето си в отбора, каза пред Mirror:

"Ливърпул вече наистина стъпи на световната сцена, и тук ще има ефект на снежната топка, защото ще расте още. Беше взета голяма стъпка, прекрачена беше границата с истинско злато, което е огромно. Всеки отбор трябва да премине през това по пътя към елитните клубове.

"Хората гледат Манчестър Юнайтед при сър Алекс Фъргюсън, и виждат пълния кабинет с трофеи като потвърждение, че те винаги са били победители. Но те трябваше първо да губят болезнено, преди да стигнат това ниво. Ливърпул направи същото.

"Това е растящ отбор, млад състав, който още се учи и няма опит. Видяха се нервите и грешките в първото полувреме. Неопитността се прояви миналата година. Реал Мадрид имаше много по-големи познания тогава. Когато Салах се контузи те не знаеха как да действат. Това е процес, често болезнен. Те се върнаха в Мадрид за нов финал в ШЛ. Тази крачка ги върна към върха на световната сцена.

"Ливърпул вече е на върха и ще продължава да се подобрява. Този проект е малко плашещ. Те бяха втори с 97 точки, отнесоха отбори като Байерн Мюнхен и Барселона и дори не са близо до пълния си потенциал. Спечелването на трофея отключва този потенциал."

  Сподели
442