Брус: Можем да победим Юнайтед


Н. Гавазов

Брус: Можем да победим Юнайтед

Мениджърът на Съндърланд Стив Брус предполага, че моментът на мача с Юнайтед, който ще се играе днес от 17:00 часа българско време идва в много удобно за неговия отбор време. Според специалиста, отборът на Сър Алекс е изморен от дългия път до Испания и тежкия мач срещу Валенсия, а освен това отсъствието на Скоулс, Гигс и Рууни ще се отрази негативно на отбора.

„Гигс и Скоулс са велики футболисти, а Рууни когато се намира в добра форма, може да отнесе всеки един отбор, така че за нас ще е в плюс ако той не играе. Всички тези разговори, че няма да играе три седмици....не знам, но мисля, че това е номер от страна на Сър Алекс", цитира Chronicelive Брус.

За мен най-важното се състои в това, че Юнайтед в средата на седмицата имаше тежък мач в Шампионската лига. Пътуването зад граница и мач в такъв турнир винаги изтискват силите ти и за тях мача им на „Стейдиъм ъф Лайт" ще се превърне в сериозно изпитание ако разбира се играем добре. Да, дори да си Манчестър Юнайтед, това напрежение пак си оказва влияние", продължава мениджъра на „черните котки".

„Поради това ние трябва да поставим пред тях своите въпроси. Трябва да действаме разумно. Едно от добрите качества които притежаваме през този сезон е това, че показваме скоростен футбол и поради това КПД -то ни в болшинството от мачовете е просто феноменално. Срещу Ливърпул шестима от футболистите ми пробягаха 11 километра! Не са много отборите в които шестима играча могат да пробягат повече от десет километра. Разбира се, на никой не му е нужно да бяга от единия край на полето до другия, а трябва и футбол да се играе. Ако успеем да разпределим правилно скоростта и интензивността в нашите действия, аз гарантирам, че няма да бъдем статисти срещу Юнайтед", завършва Брус.

 

  Сподели
72